Et presentem el catàleg Diner Ètic perquè puguis gestionar els teus diners d’una manera coherent amb els teus valors, siguis una persona, una empresa, una entitat o una administració pública. En aquest espai, trobaràs un ventall de recursos per obrir un compte corrent ordinari o un dipòsit a termini, per demanar un crèdit o per contractar un producte assegurador responsable, amb la tranquil·litat que amb el teu capital s’està finançant l’economia real i sostenible, no l’especulativa.

El catàleg Diner Ètic recull informació actualitzada de tota la gamma de productes i serveis que ofereixen les entitats i bancs que operen en el sector de les finances ètiques. Sabràs quins àmbits financen i quins no, coneixeràs quines d’aquestes entitats tenen base cooperativa, quines d’elles et poden oferir una targeta de crèdit o un préstec hipotecari i quins projectes d’èxit han finançat.

Aquest catàleg vol contribuir també a fer més sòlid el moviment de les finances ètiques, que va sorgir a finals del segle XIX als Estats Units, quan algunes comunitats van treure els seus diners dels bancs que invertien en alcohol i esclaus.

Dècades més tard, als anys seixanta, aquest incipient corrent que propugnava que els diners havien de ser coherents amb les idees es va aliar amb les mobilitzacions contra el règim de l’apartheid a Sud-àfrica i la guerra del Vietnam, i nombrosos activistes van retirar els estalvis de bancs que finançaven el napalm o el règim racista.

A dia d’avui, les finances ètiques són presents arreu del món, tenen cada vegada més protagonisme i el seu objectiu, a més de la rendibilitat econòmica, és la rendibilitat social i la gestió democràtica i transparent.

Aquest web està impulsat per:

Amb el suport de:

Les il·lustracions d’aquest web estan fetes per Marc Torrent
Web realizat per +3

Menú